Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.
2 Klicks für mehr Datenschutz: Erst wenn sie hier klicken, wird das Facebook Plug-In geladen und sie können ihre Empfehlung an Facebook senden. Schon beim Aktivieren werden Daten an Facebook übertragen.

lesbeschrijvingen

Body Power
Pump
Fit Fight
Spinning
Striding
Zumba
X-Fitness
Step

Body Power

Deze lessen staan geheel in het teken van drie grote spiergroepen: buik, billen en benen. Het accent van de les ligt op de versteviging van de klassieke "probleemzones". De lessen zijn rugvriendelijk en vereisen niet veel coördinatie. Er kan gebruik gemaakt worden van gewichtjes, elastieken; dynabands,...Beginners en gevorderden kunnen deze les samen volgen. Bij regelmatig oefenen zie je na een tijdje het resultaat al in de spiegel. Je merkt snel hoe de spieren versterken en hoe "moeilijke" oefeningen steeds gemakkelijker worden.

 

Pump

De Pump is een eenvoudige krachttraining op muziek (in groepsverband). De meeste oefeningen worden gedaan met een lange staaf met gewichten aan het uiteinde: een barbell. De zwaarte van de gewichten bepaal je zelf. Een beginner vangt aan met een paar kilo, terwijl een gevorderde met gemak vijftien kilo aan de barbell hangt. De training is gericht op duurkracht. Met relatief weinig gewicht herhaal je veel bewegingen. Iedere spiergroep komt tijdens een les (van ongeveer een uur) aan bod. De muziek zorgt ervoor dat je in het ritme blijft. De trainer let tijdens de les steeds op je houding.  Dat maakt de pump ook geschikt voor mensen met houdingsproblemen. Je krijgt er geen perfect bodybuilderfiguur van, maar wel een strak, stevig en gestroomlijnd lichaam.

Fit Fight

Wil je aan conditietraining doen en hou je van boksen? Na tae-bo is er sinds kort een nieuwe sport naar België overgewaaid: Fit Fight, een explosieve en dynamische workout waarbij je je conditie als het ware omhoog schopt. Bij Fit Fight gebruik je trap- en bokstechnieken tegen een cilindervormige bokszak op statief. Het is een groepsles van één uur waarbij conditietraining en ontspanning centraal staan. Het is een intervaltraining, waarbij je twee à drie minuten intensief oefeningen doet om vervolgens een rustpauze in te lassen om nadien weer enkele minuten te trainen. Je bouwt met Fit Fight een goede conditie op en leert je lichaam gecontroleerd te gebruiken. Je buik, billen, benen en bovenlichaam worden steeds strakker. je lenigheid en conditie verbeteren aanzienlijk.Ook op mentaal vlak is Fit Fight een leuke workout. Je kunt er stress door kwijtraken en meer zelfvertrouwen opbouwen.
Fit Fight is plezier, samenwerken, lachen en uit je dak gaan!

spinning

Dit programma biedt jou de training waar je zo lang naar hebt gezocht. Conditietraining, vetverbranding, intervaltraining, het is het allemaal!
Indoor Cycling is één van de meest effectieve en motiverende cardiovasculaire trainingen van deze tijd. Het is een groepstraining, geschikt voor mannen en vrouwen, voor jong en oud, getrainde of minder getrainde mensen. Kortom, geschikt voor IEDEREEN die op een even plezierige als effectieve wijze wil werken aan zijn of haar conditie. Er is geen speciaal ritme-  of coördinatiegevoel nodig. Indoor Cycling is zo eenvoudig en daarom zo herkenbaar en fijn om te doen.
Iedere deelnemer bepaalt zelf zijn of haar eigen weerstand of trapsnelheid, iedere deelnemer bepaalt zelf de intensiteit van zijn of haar training. De instructor zorgt er wel voor dat je het beste uit jezelf haalt! Goed gekozen muziek uit verschillende stijlen zorgt voor een atmosfeer waarin je je gestimuleerd voelt.
De speciale CirQels QBike is jouw perfecte trainingsfiets. Gebouwd als een fiets, aangedreven als een fiets, instelbaar als een fiets. Al bij de eerste pedaalslag voel je de trekkracht van het zware vliegwiel. Jouw benen worden vanzelf meegenomen in een prachtige en krachtige trainingsfietstocht van telkens drie kwartier tot een uur.
De Fitness garandeert dat onze instructeurs zijn opgeleid volgens de beproefde Indoor Cycling Methode die al meer dan 12 jaar actief wordt beoefend en onderwezen wordt in meer dan 80 landen. Kom snel langs en doe mee. Al na één trainingstocht begrijp je onmiddellijk waarom zoveel duizenden mensen overal ter wereld wild enthousiast zijn over Indoor Cycling. Nog nooit was trainen zo plezierig, zo effectief en zo eenvoudig... en zo stimulerend !

 

Striding

Striding is een functionele groepstraining die uitgevoerd wordt op een milieuvriendelijke, niet-gemotoriseerde loopband. Dat wil zeggen dat je geen elektriciteit nodig hebt om de loopband te doen werken, maar alleen kinetische energie, geleverd door menselijke beweging. Striding is een 50 minuten durende groepsles die een wandeling simuleert in een glooiend landschap, met variatie in tempo en stridelengte, op het tempo van de muziek, gekozen voor elk onderdeel van de les. Dit innovatieve trainingsprogramma helpt het lichaam niet alleen om een hoog aantal calorieën te verbranden in één les, striding werkt ook op de probleemzones van het lichaam zoals heupen, billen, bilspieren en kuitspieren door specifieke oefeningen tijdens de les. De bewegingen op het toestel worden zwaarder doordat de loopband in een constante helling staat. Daardoor is het niet alleen een goede uithoudingstraining, maar is er ook een toename van spiermassa.Onderzoek toont aan dat een vaste helling van 20° de beste helling is om een mooie rechtopstaande positie van het lichaam te garanderen. Door die helling wordt, in tegenstelling tot joggen op een vlakke ondergrond, de impact op de gewrichten ook beperkt, zodat knieën, heupen en rug gespaard blijven!

De lessen worden gegeven door getrainde fitnessprofessionals, allemaal experts in het opstellen van stridinglessen. Van beginners tot profatleten, iedereen kan genieten van een stridingles.

 

Zumba

Zumba is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op opzwepende wereld- en Latinmuziek, zoals salsa, meringue, flamenco, hip hop, enz... en is afkomstig uit Colombia. Ondertussen is het uitgegroeid tot een wereldwijd concept en kan je Zumba volgen in meer dan 35 verschillende landen!
Zumba betekent zoveel als "snel bewegen en plezier maken". Het is leuk, makkelijk en effectief! Zonder het goed en wel te beseffen werk je intensief aan de verbetering van je conditie en je figuur.  Zumba kan je helpen bij het bereiken van gewichtsverlies en bij het verstevigen van je taille, dijen,...
De choreografie is niet moeilijk en is dus geschikt voor iedereen die van swingende muziek en bewegen houdt... Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. Je hoeft niet te kunnen dansen of over een perfect coördinatievermogen te beschikken om te kunnen deelnemen. Zumba is echt toegankelijk voor alle leeftijden en voor alle conditieniveaus...

 

X-Fitness 

Een training die bestaat uit een combinatie van cardio, kracht en lenigheid. Toegankelijk voor iedereen!

Een complete training met elementen van diverse sporten, waarbij gebruik gemaakt wordt van gewichten, TRX,...

Step

 

Tijdens deze les wordt aan de conditie gewerkt tijdens een opzwepende step-aerobics-workout 

 

gratis Dagpas

Maak kennis met De Fitness

> AANVRAGEN