Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Instellingen |
UA-3450900-48
Privacybeleid: klik op activeren om deze plug-in te laden. Bij activatie worden gegevens aan Facebook doorgegeven.

jouw programma op maat

Maak kennis met onze gezellige club!
Het aanbod van De Fitness is uniek voor Roeselare en omgeving. Naast fitness vind je bij ons ook groepslessen en unieke andere concepten als circuit- en personal training.

 

 

 

Gezondheid

Verantwoord bewegen en sporten onder begeleiding van deskundige instructeurs

  • Om na een blessure snel weer op niveau te komen
  • voor onervaren of oudere sporters die extra begeleiding wensen
  • bij terugkerende lage rug- of nekklachten
  • bij chronische ziekten zoals diabetes, reuma of copd

krachttraining

Dat je van krachttraining mooi, slank en sterk wordt is alom bekend. Bij De Fitness vind je hier alles voor: oefeningen, voedingstips en trainingsschema's. Op basis van je fitness ervaring, je fitness doel en je trainingsfrequentie maken we een work-out. Na enige tijd kent je lichaam de oefeningen en veranderen we het schema om weer meer resultaat te behalen.

Cardio-Training

Bij ons kan je kiezen uit diverse toestellen voor conditietraining. Wissel af tussen diverse crosstrainers, loopbanden of roeitoestellen. Je trainingsprogramma wordt afgesteld op de gemeten hartslag. Met 2 x 30 minuten per week kan je je conditie al aanmerkelijk verbeteren.

 

 

groepslessen

Vind je samen sporten leuker dan alleen? Dan ben je bij De Fitness aan het juiste adres. De inspirerende instructeurs en motiverende muziek zorgen ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt. Tijdens de les werk je met veel plezier aan je fitheid en figuur.

Circuittraining

Op onze circuit is een heel efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Van spieropbouw en atletiek tot sporten op professioneel niveau. En van regeneratie en revalidatie tot gewichtsverlies en vetverbranding. Train effectief als nooit tevoren.

 

 

 

 

sauna

De Fitness is er voor inspanning maar ook voor ontspanning. Geniet na de fitness in alle rust van de sauna. 

Hoe werkt een infrarood-sauna?

Anders dan de klassieke ‘Finse’ sauna is de werking van een infrarood-sauna gebaseerd op de (onzichtbare) infraroodstralingswarmte die opgewekt wordt door de stralers in de cabine. Slechts 20% van die stralingswarmte wordt voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80% werkt rechtstreeks in op het lichaam.Een infraroodsauna is dus eigenlijk niet echt een sauna maar eerder een (stralings) warmtecabine.De temperatuur in de infraroodcabine bedraagt maximaal 60°C, terwijl die in een klassieke sauna oploopt tot 80-100°C. De lagere omgevingstemperatuur is gezonder voor uw longen en voelt ook veel aangenamer aan.De infraroodsauna put zijn heilzame werking uit de warmte die via de infraroodstralers je lichaam binnendringt.

Effecten?

Een regelmatig gebruik van de infrarood cabine houdt u heerlijk fit en gezond. Het is de ideale plek om even optimaal te ontspannen en nieuwe energie op te doen in een relaxerende omgeving. De gecombineerde werking van warme lucht en infraroodstralen stimuleert de stofwisseling en zorgt voor een intense doorbloeding van huid en spieren. Zuurstof en bouwstoffen worden beter door de spieren opgenomen. Bij het gebruik van de IR cabine worden toxische stoffen sneller uit het lichaam verwijderd. Het gevolg is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid en een algemeen gevoel van behaaglijkheid. De zuiverende werking van de IR cabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Transpireren vergt bovendien veel energie en zorgt daardoor voor een sterke calorieverbranding en een weldoende training van hart en bloedvaten. De warmtestraling verlicht ook spier- en gewrichtspijn (zoals verstuiking, reuma en artritis), zowel als spanning, zwelling en stijfheid van de spieren. Door het gebruik van de IR cabine wordt op het lichaam veel warmte opgewekt en wordt de afweer tegen virussen en bacteriën gestimuleerd en de aanmaak van witte bloedlichaampjes versterkt. Hierdoor treedt een verbetering op van de totale weerstand.

 

dsc_0806_597x400

 

 

 

Power Plate

De Power Plate is het ideale toestel voor mensen die weinig tijd hebben om te trainen of sneller resultaat willen. De Power Plate is een trillingsplaat en genereert trillingen die als energie worden overgedragen op ons lichaam. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die, afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Het gevolg hiervan is, dat de spieren continu zeer hard aanspannen.

Met de Power Plate traint u niet alleen uw spieren en pezen: de oefeningen op de Power Plate helpen ook tegen botontkalking (osteoporose), verbeteren de bloedcirculatie en helpen zo vet en schadelijke stoffen weg te werken. Bij je oefeningen krijgen ook alle delen van het lichaam meer zuurstof wat tot onverwacht goede neveneffecten leidt: de huid wordt strakker en gladder, de hartspier wordt sterker, en volgens recent neurologisch onderzoek hebben de vibraties zelfs een positief effect op de hersenen. Fitte mensen krijgen pas op latere leeftijd en minder vaak Alzheimer dan inactieve mensen.En dit alles zonder zweetdrijvende krachtinspanningen!

De Power Plate verbetert dus uw figuur, uw gezondheid en u zit zonder "eigen krachtinspanningen" beter in uw vel. Wie twee tot drie keer per week gedurende 10 minuten op de Power Plate traint, wordt niet alleen mooier maar ook gezonder.

Contra-indicaties:

zwangerschap, hart- en vaataandoeningen, ontstekingen, pacemaker, recente wonden als gevolg van een operatie, recent geplaatst spiraaltje, schroeven, metalen platen, kunstgewrichten en / of ledematen, acute hernia, acute trombose, diabetes, epilepsie, ernstige migraine, tumoren

Speciale programma’s:

  • Pré-ski

Vertrek je binnenkort op ski- of snowboardvakantie? Bereid je dan samen met ons optimaal voor met een programma vol aangepaste oefeningen om je vakantie vlot en blessurevrij te doen verlopen

 

powerplate_234x436

  • Young mother program

Een kind krijgen is een fantastische belevenis: intens geluk en vertedering voor dat nieuwe wezentje dat erbij komt. Alles verandert: je lichaam, je zelfstandigheid; alles moet gepland en georganiseerd worden; je leven wordt op zijn kop gezet en soms vergeet je om ook voor jezelf te zorgen… Je verdient het echter om ook na die eerste weken na de geboorte weer wat tijd vrij te nemen om terug in vorm te geraken.Wij volgden een speciale opleiding om deze specifieke trainingen te geven. Als “authorized center” kunnen we je een gepersonaliseerd programma aanbieden. Vanaf 6 weken na je bevalling is er al een trainingsschema op maat.